Vriendengroep Himmat/OHM doneert ziekenhuisbedden aan Volksgezondheid

Vriendengroep Himmat/OHM doneert ziekenhuisbedden aan Volksgezondheid

02-09-2021

De Minister geeft aan dat hij heel blij is met de donatie en sprak vol lof over het voortreffelijk werk dat het Vriendengroep al  jaren doet voor Suriname. Verder gaf de bewindsman aan dat de donatie op de juiste tijd is gekomen als hij moet kijken naar de ontwikkelingen van het Covid-19 virus. Uiteraard wil het Ministerie het niet alleen voor covid 19 patienten gebruiken maar hij kan niet ontkennen dat de situatie erger aan het worden is omtrent het virus. De bewindsman wilt ook een regeling treffen om de organisaties die vanuit een sociaal doeleind zaken sturen naar Suriname tegemoet te komen door de invoerrechten in te trekken. ''Als het gaat om nobele daden, ga je die Minister daar zeker voor vinden, om donaties ten behoeve van onze gezondheidszorg en de zieke mens als Ministerie ook te ondersteunen'', aldus de Minister.

 

De hoofdcoördinator van Himmat, Santiperkash Gobinda zegt dat het gevoel van voldoening die hij krijgt wanneer hij een bijdrage kan leveren aan de noden van mensen hem en de vriendengroep inspireert om dit werk te blijven doen. Hij gaf aan de bereidwiligheid van de vriendengroep in Nederland en ook de stichting OHM die hun krachten hebben ingezet om dit project te bewerkstelligen heel erg te bewonderen was. De Coördinator liet ook weten dat er nog meer bedden en matrassen zijn die dit jaar nog naar Suriname verscheept moeten worden.

 

De Vriendengroep Himmat bestaat al 36 jaar als een groep vrienden in Nederland die samen genoten van de voetbal. Van daaruit kwamen er ideeën om meer te gaan betekenen voor de samenleving in Suriname. Deze bedden en matrassen zijn in de 22ste container aangekomen. De afgelopen jaren heeft Himmat vaker een bijdrage geleverd als het gaat om sociale hulp en steun in Suriname.

 

De ceremonie eindigde met een bezichtiging van de bedden en het overdragen van de bedden door de Minister aan de leiding van de verschillende ziekenhuizen die daar vertegenwoordigd waren waaaronder het s’Lands Hospitaal, Diakonessen Ziekenhuis, het Streekziekenhuis in Atjoni en St Vincentius Ziekenhuis.