Volksgezondheid brengt Nederlandse medische missie naar Nickerie en Boven-Suriname gebied

Volksgezondheid brengt Nederlandse medische missie naar Nickerie en Boven-Suriname gebied

14-06-2021

In Nickerie werd na een kennismakingsronde bij de DC van Nickerie, Senrita Gobardhan een bezoek gebracht aan de RGD poli van Pettenpolder, waar er volop werd gevaccineerd. Het team heeft gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om na te gaan hoe het proces van vaccineren loopt. In het Medisch Mungra Centrum (MMC) werd op diverse afdelingen nagegaan waar de knelpunten zijn in o.a. de covid-zorg.

Op vrijdag 11 juni vertrok de delegatie, samen met de Medische Zending, naar het Boven-Suriname gebied. Onderweg werd een bezoek gebracht aan de poli van Brownsweg, waarna de delegatie zich begaf richting Ladouani, alwaar een verkenningsbezoek werd gebracht.

Samen met de Medische Zending zijn een aantal knelpunten in de covid zorg en de vaccinatiecampagne besproken. Nagegaan werd welke dringende behoeften aanwezig zijn om de zorg te continueren. Intussen komt de steun uit Nederland goed op gang. Zo arriveerde op vrijdag 11 juni een medische missie met 15 gezondheidswerkers en medisch apparatuur t.b.v. de Covid zorg.