Situatie beddencapaciteit ziekenhuizen nog kritiek

Situatie beddencapaciteit ziekenhuizen nog kritiek

03-05-2021

De capaciteit uitbreiden is niet zo makkelijk als het lijkt. Er gaan daarmee enorme kosten gepaard en het zal zorgen voor een grotere druk op de kwaliteit van de zorg. Er zal een grotere vraag ontstaan naar zorgpersoneel, terwijl de druk op dit vlak al op zijn maximale is.

Op burgers wordt het beroep gedaan om bij het waarnemen van COVID-19-verschijnselen zich tijdig aan te melden of te laten te testen. Het is gebleken dat een groot deel van besmette personen zich in een laat stadium aanmeldt voor de nodige zorg. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat hierin het gevaar schuilt van andere personen besmetten, met alle gevolgen van dien.

De bewindsman zegt dat het besluit om scholen te sluiten, genomen is omdat er op scholen een social gathering van kinderen en volwassen is. Gezien aanwezigheid van de Manaus-variant die zich sneller verspreidt, heeft het beleid uit voorzorg besloten scholen gesloten te houden. Dit besluit is vanwege het gegeven dat niet bekend is wat de impact van deze agressieve variant is op kinderen.

De minister zegt verder dat er de komende tijd meer aandacht besteed zal worden aan de voorlichting naar de gemeenschap toe, wanneer het gaat om de COVID-19-vaccinatiecampagne.