President Santokhi kondigt Total Lockdown aan

President Santokhi kondigt Total Lockdown aan

31-05-2021

De regering verklaart per vrijdag 28 mei 2021 dat de situatie in ons land als Code Paars kan worden gekwalificeerd. Voor de ziekeninstellingen geldt Code Zwart.

De situatie is ondragelijk en zal moeten veranderen. Als het zo doorgaat zullen de gevolgen niet te overzien zijn. President Santokhi gaf aan, dat enkele bedrijven open zullen blijven zoals supermarkets, bakkerijen, slagerijen en bouwmaterialenzaken. Dit onder strenge voorwaarden. Er zal streng opgetreden worden tegen de bedrijven die zich niet aan regels houden. De dagen waarop ze open zijn zijn maandag, woensdag en vrijdag. Alle bekende maatregelen blijven van kracht. President Santokhi vroeg de samenleving begrip voor de maatregelen omdat het uiteindelijk gaat om de bescherming van de samenleving.

Het virus heeft momenteel meerdere varianten die zeer gevaarlijk zijn en ook voor jongeren een groot gevaar vormen. De president gaf aan, dat uit onderzoek is gebleken dat de personen die het leven hebben gelaten niet gevaccineerd waren. Het staatshoofd riep degenen die anti campagne voeren tegen het vaccineren, zulks na te laten. Suriname is druk bezig vaccins te zoeken bij bevriende naties. Er is een vaccinatieprogramma uitgewerkt om grotere groepen burgers te vaccineren. Nederland heeft intussen formeel aangegeven een grote partij AstraZeneca van meer dan 500.000 doses aan ons land te zullen doneren. Er is vandaag extra aandacht besteed aan de ziekenhuizen. Ook is per vandaag geld overgemaakt naar de ziekenhuizen die dringend financien nodig hadden om de medische zorg verder te garanderen.