President Santokhi: “75% van de bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn”

President Santokhi: “75% van de bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn”

28-06-2021

7% van de samenleving is volledig gevaccineerd en 30% hebben reeds hun eerste prikje gehad. Volgens het staatshoofd is dit percentage nog erg laag. De regering doet er alles aan om meer vaccins te krijgen vanuit het buitenland. Drie ministers zijn naar Nederland vertrokken om te onderhandelen voor meer vaccins. De president heeft zaterdagavond een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Caricom staatshoofden om vaccins te krijgen uit Amerika. Hij riep de samenleving op zich te laten vaccineren, zodat op kort termijnbeleid gemaakt kan worden. Hij verzekerde eenieder dat de vaccins die naar Suriname komen zijn goedgekeurd door de WHO op basis van internationale procedures en protocollen. Tenslotte complimenteerde hij de organisatie en het bestuur van de VHP voor het vlotte verloop van de vaccinatiecampagne. Hij sprak ook de wens uit om als land heel snel terug te gaan naar code oranje.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was ook aanwezig tijdens dit evenement. Hij gaf aan dat 189.000 mensen hun eerste prikje hebben gehad en 34.000 volledig gevaccineerd zijn. “We merken wel een gestadige toename in de afgelopen weken met de beschikbare vaccins. Er zullen genoeg vaccins zijn voor eenieder. We krijgen vanavond 100.000 Astrezeneca vaccins uit Nederland, morgen komen 100.000 Sinopharm aan uit China. Verder krijgen we 3000 Johnson & Johnson vaccins uit Amerika en nog eens 60.000 Astrezeneca uit Nederland”.Voor de mensen die in het oosten van ons land woonachtig zijn, wordt er een optie bekeken met Frans-Guyana om een samenwerking voor het Pfizer vaccin. Minister Ramadhin is heel blij met de opkomst van de burgers en roept eenieder op om zich te laten vaccineren.
Stichting De Olifant, het hoofdkwartier van de VHP, was voor twee dagen een drive-thru prikpunt voor auto’s, bromfietsers en fietsers. Eenieder vanaf 18 jaar kon zich laten vaccineren tot 4 uur in de middag. Het bestuur van de VHP, welke belast is met de organisatie blikt op een succesvolle vaccinatiecampagne. Zaterdag hebben 841 mensen zich aangemeld om te vaccineren en zondag waren dat 1241.