President roept op tot vaccinatie

President roept op tot vaccinatie

31-05-2021

De situatie is allesbehalve rooskleurig. De regering ziet in het vaccineren een belangrijk middel om de pandemie onder controle te krijgen en langzaam naar normalisatie over te gaan. Tijdens de parlementsvergadering op donderdag 3 juni 2021 toonde het staatshoofd zich ingenomen met de hulp die van bevriende naties en multilaterale organisaties is ontvangen in de strijd tegen het virus. Ofschoon de regering diverse maatregelen heeft getroffen, maakt de president zich zorgen over het feit dat de besmettingen nog heel hoog zijn. De inzet van elke burger is noodzakelijk om succes te boeken tegen het COVID-19-virus. Er zijn al te veel levens verloren gegaan. Bedrijven moeten ook realiseren dat medewerkers zoveel mogelijk van huis uit te laten werken. Niet-essentiële zaken hebben hun deuren opengedaan met alle risico’s voor de samenleving.

Het staatshoofd vroeg zich af wat dan belangrijker is. Dit terwijl ziekenhuizen met grote problemen zitten om burgers medische hulp te bieden. President Santokhi stelde dat er een topbespreking was met de minister van Justitie en Politie en de korpschef waarbij nieuwe afspraken zijn gemaakt met betrekking tot de handhaving en het boetebeleid. Het staatshoofd gaf onomwonden aan dat de situatie veel erger is dan men denkt.
Als mensen bereid zijn zich aan de maatregelen te houden en eenieder zich laat vaccineren, denkt de president dat binnen 6-8 weken een significante daling van besmettingen een feit zal zijn. Het ligt binnen handbereik als eenieder zich laat vaccineren. De president noemde landen op waar er massaal gevaccineerd is en de deuren weer opengooien.

Vanaf vrijdag 3 juni zal men vanaf de leeftijdsgroep van 18 jaar beginnen te vaccineren. Er arriveren nog meer ladingen COVID-19-vaccins. “Er is genoeg”, verzekerde het staatshoofd, dat ook de groep die niet wenst te vaccineren opriep, om geen fake nieuws te verspreiden over de vaccins. De president riep ook alles leiders om hun verantwoordelijkheid op te pakken en te gaan voor het vaccineren.