Minister Ramadhin waardeert ondersteuning Rotary

Minister Ramadhin waardeert ondersteuning Rotary

30-04-2021

De bewindsman is zich ervan bewust dat de Rotary continu bezig is te kijken naar hoe zij ondersteuning kunnen bieden. Hij is de organisatie daar zeer erkentelijk voor. “Als ministerie van Volksgezondheid zij wij zeer ingenomen met dit initiatief.” Volgens de minister heeft Suriname te maken met hele grote uitdagingen binnen de zorg. “Het is niet makkelijk.” Zelf denkt hij dat het de moeilijkste tijden zijn die de zorg in Suriname doormaakt. “De gevolgen van de coronapandemie zijn immens, maar ook de opstapeling van de verschillende problemen binnen de zorg, maken de uitdaging zo groot dat het alleen met vereende inspanningen mogelijk is om hieruit te komen.”

Er is, aldus de bewindsman, goede hoop en geloof dat “we zeker hieruit zullen komen.” Hij zegt dat zijn ministerie zich betrokken voelt met de ondersteuning van niet alleen Rotary, maar ook andere organisaties die hun hart op de juiste plek hebben ter ondersteuning van de zorg. “Het gaat erom dat wij als individuen, organisaties, ministeries en overheid beseffen wat het probleem is en wat de uitdagingen zijn”, aldus de bewindsman.

Hij benadrukte dat wij met zijn allen de negatieve effecten in deze pandemie moeten voorkomen. “Wij kunnen dit niet alleen, wij hebben de gehele bevolking nodig om zich te houden aan de nationale maatregelen, MoHanA, en zich te laten vaccineren als zij wordt opgeroepen.”

Eerder heeft Rotary Suriname via de campagne #feticorona gedragsbevorderingsactiviteiten georganiseerd om Covid-19 onder de aandacht te brengen en informatie te verstrekken over het coronavirus. Rotary International, waar Rotary Suriname een onderdeel van is, heeft wereldwijd aangetoond, dat bewustwording en gedragsbevordering voor het poliovaccin effectief zijn geweest.