Mexico schenkt ventilatieapparatuur aan Suriname

Mexico schenkt ventilatieapparatuur aan Suriname

31-05-2021

Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven (JAP) is de delegatie opgevangen door de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Luziano Truideman en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. Verder waren ook aanwezig de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, onderdirecteur van Volksgezondheid Tania Sanrochman-Kioe A Sen en Henk Esajas Honorair Consul van Mexico in Suriname. De schenking doet Mexico aan Suriname om de gezondheidsector verder te versterken en beter bewapend te zijn in de strijd tegen de COVID-19 pandemie.

Tijdens de ceremonie onderstreepte directeur Truideman het belang van de samenwerking tussen Suriname en Mexico. Volgens Truideman is internationale samenwerking en solidariteit in de COVID-19 pandemie cruciaal om het virus effectief aan te pakken. Hij spreekt zijn waardering uit naar de Mexicaanse overheid en de gemeenschap voor de donatie. “Deze ventilatieappraten zullen zeker ingezet worden voor hen die het dringend nodig zullen hebben in de strijd tegen COVID-19”, zegt Truideman. Ook zijn collegadirecteur van Volksgezondheid Ramsukul sprak zijn waardering uit. “De donatie is op de juiste tijd gekomen. Wij van de medische sector zijn erg dankbaar voor de geste. Wij zijn dankbaar voor elke donatie die we van buiten krijgen omdat het ervoor zorgt dat we beter kunnen werken”, laat Sukul weten.

De uitvoerend directeur van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas geeft aan, dat vanaf het moment dat het Coranavirus verspreid werd in Latijns-Amerika, Mexico is overgegaan tot het bieden van hulp aan de landen in de regio. “Deze donatie is bedoeld om levens te redden, vooral de levens van de meest kwetsbaren”, legt Carrillo Cubillas uit. De medische hulpmiddelen zijn vervaardigd met Mexicaanse technologie en talent, die zijn aangepast aan de technische eisen van elk land, zoals Suriname.