FMeW overhandigt onderzoeksresultaten aan Minister Ramadhin

FMeW overhandigt onderzoeksresultaten aan Minister Ramadhin

29-01-2021

Aan het onderzoek hebben totaal 2.330 personen digitaal deelgenomen, waarvan het overgrote deel bestond uit hooggeschoolde werkende jonge volwassenen. De groep zestigplussers en gezondheidswerkers telden respectievelijk 352 om 351deelnemers. 2% van de respondenten bleek eens zelf besmet te zijn met het virus en 67.8% kent persoonlijk iemand die de ziekte heeft gehad, daarnaast herkende meer dan de helft de covid-19 symptomen.

Overigens blijkt uit het onderzoek dat 26.8% bereid is zich direct te laten vaccineren. Binnen de groep respondenten gaf een deel ook aan dat zij na even wachten zich eventueel wel zouden laten vaccineren waardoor het percentage opliep naar 58.5%. 24.9% van de respondenten weigeren het vaccin. Het resterend deel gaf aan dat zij niet weten of zij gevaccineerd willen worden.

De overgrootste reden waarom de groep van personen het vaccin niet wilt, ligt in het teken van gebrek aan informatie. Men lijkt liever op natuurlijke wijze weerstand te willen opbouwen dan door een vaccin. Bij evaluatie bleek dat men te weinig weet over het vaccin en het idee had dat deze te snel ontwikkeld is, waardoor er ernstige bijeffecten kunnen optreden. Tevens werd er door de deelnemers benadrukt dat er meer duidelijke informatie nodig is en dat deze graag via officiƫle bronnen zoals het ministerie van Volksgezondheid en de Pan American Health Organization (PAHO) dient te komen.

Minister Ramadhin stelde dat het gebruik van natuurlijke geneeskruiden naast de westerse geneeskunde ook toepasselijk is. Echter wil hij de samenleving erop attenderen dat het gebruik van deze natuurlijke geneeskruiden slechts het immuunsysteem vergroten, waardoor mogelijk de symptomen van het virus mild tot matig ervaren worden. Hij is van mening dat het zich laten vaccineren het antwoord is op het tegengaan van de covid-19 pandemie. De bewindsman hoopt dat tijdens de vaccinatieperiode een groot deel van de mensen die daarvoor in aanmerking komen, zich laten vaccineren. Tevens zal er vanuit het ministerie een grootscheepse communicatie-campagne worden uitgevoerd ter informatievoorziening naar de samenleving toe in verband met de covid-vaccins.