Directeur CDS ook gevaccineerd

Directeur CDS ook gevaccineerd

19-05-2021

In de strijd tegen het COVID-19-virus is vaccineren een onderdeel van de overheidscampagne. Intussen hebben ruim 57.000 burgers in ons land zich laten inenten. Daarvan hebben ruim 2.500 hun tweede dosis AstraZeneca reeds gehad. Dagelijks kunnen burgers zich voor de vaccinatie begeven bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), het ’s Lands Hospitaal en de verschillende RGD-poliklinieken. Momenteel worden de volgende groepen gevaccineerd: gezondheidswerkers, 60+’ers, personen tussen de 40 en 60 jaar met onderliggende ziektes, leerkrachten en gewapende machten.

Coördinator Shalini Ramautar, COVID-arts van Rayon 1 en 2, vertelt dat de drukte groter is in de ochtenduren. Als een persoon zich aanmeldt voor de vaccinatie wordt in de buitenwachtruimte gelet op de toepassing van de algemene COVID-19-maatregelen. Daarna wordt zijn of haar informatie ingevuld op een intakeformulier. Beurtelings worden personen opgeroepen voor een gesprek met de arts die de nodige medische vragen stelt. De arts geeft de goedkeuring voor de vaccinatie. Hierna mogen de mensen in de binnenwachtruimte wachten totdat zij worden opgeroepen om zich naar de prikruimte te begeven voor de vaccinatie. Hierna gaat de persoon in de observatieruimte voor een duur van 15 minuten; degenen met onderliggende aandoeningen blijven 30 minuten. Nadat de observatietijd om is, mag de gevaccineerde vertrekken met zijn of haar vaccinatiekaart. Daarop staat ook vermeld welk vaccin is toegediend en wanneer men zich moet aanmelden voor het 2e prikje.

 

Na de nodige twijfels heeft directeur Alven Roosveld relevante informatie opgezocht waarna hij besloten heeft de vaccinatie te nemen. ‘Omdat we als land zo snel als mogelijk richting normalisatie moeten opgaan, vandaar de vaccinatieprik.’ Vaccinatie zal dan ook betekenen: geen restrictie meer bij plekken waar gevaccineerd zijn, vereist is.