COVID-19 vaccinatie bij geneeskundige dienst politie en brandweer

COVID-19 vaccinatie bij geneeskundige dienst politie en brandweer

27-04-2021

Met ondermeer deze vaccinatiecampagne tracht de overheid het COVID-19 virus terug te dringen. Dokter Natanael Filemon, coordinator van de mobiele unit van het COVID-19 vaccinatieteam, zegt dat burgers niet moeten twijfelen om hun prikje te halen. De voordelen van het vaccin zijn groter dan de mogelijke nadelen. Hij snapt dat er wat terughoudendheid is omdat het vaccin nog nieuw is. Desondanks raadt hij een ieder aan het prikje te nemen. De arts geeft aan, dat behalve het COVID-19 vaccin, alle medicatie bijwerkingen hebben. De voordelen zijn echter groter dan de risico’s benadrukte hij.

Filemon roept vooral jongeren op om niet ervan uit te gaan dat het COVID-19 een ‘’ver van mijn bed show’’is en hen ook kan treffen vooral gelet op de aanwezigheid van de nieuwe varianten. Als er nog vragen en twijfels zijn stelt de arts dat men altijd de officiele bronnen kan raadplegen of de huisarts raadplegen zodat daar de juiste informatie verkregen kan worden.

Er is een online registratie formulier waarmee burgers zich kunnen registreren. Iedereen die toegang heeft (ouder dan 18 jaar) mag zich registreren. De registraties worden gecheckt en er wordt telefonisch of per e-mail contact opgenomen met de mensen om te verifiëren.

Dewi Darmohoetomo die ook haar prikje heeft gehaald zegt een normaal gevoel te hebben gehad bij de vaccinatie. Een normaal prikje als elk ander prikje. Alleen werden volgens haar extra vragen gesteld bij de screening.  Ook heeft ze een boodschap aan de burgers die nog twijfelen over het vaccin. Ze roept een ieder op zich te laten vaccineren zodat het risico dat COVID-19 met zich meebrengt verminderd wordt.