Weer een COVID-19 positief geteste case erbij

Weer een COVID-19 positief geteste case erbij

27-05-2020

Echter met lage sensitiviteit, waardoor de Franse artsen hem hebben aangeraden om met een mondkapje te lopen. Deze persoon, een Surinamer, keerde vervolgens terug naar Suriname en begaf zich op 26 mei samen met zijn moeder naar de huisarts. De arts hoorde de persoon uit en stelde het COVID-19-team op de hoogte dat er vermoedelijk sprake was van een positief geval.
Vervolgens werd de test ingezet en het resultaat blijkt positief te zijn. De patiƫnt is opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De moeder is in quarantaine geplaatst. Bij navraag bleek dat de persoon zich bij de oversteek alleen met de bootsman bevond. De artsen in Frans-Guyana hadden de man geadviseerd om uit voorzorg aldoor een mondkapje op te zetten, welke door hem is opgevolgd. De afdeling Epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van personen.
Met deze positieve case heeft Suriname nu twee actieve COVID-19-gevallen. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om de preventieve COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen en zal de gemeenschap op de hoogte blijven stellen.