Volksgezondheid en PAHO lanceren MoHanA Challenge

Volksgezondheid en PAHO lanceren MoHanA Challenge

11-09-2020

Middels het introduceren van een acroniem MoHanA, hetgeen staat voor Mondkapje op, Handen reinigen, Afstand houden zal de gemeenschap op een herkenbare manier herinnerd worden aan de persoonlijke stappen die men kan nemen om de kans op COVID-19 besmetting te verkleinen. Als eenieder zich aan de MoHanA gedragingen houdt, kunnen wij als land terug naar een normalere situatie.

De hele gemeenschap wordt gestimuleerd om mee te doen aan de MoHanA Challenge, waarbij men op creatieve manier kan laten zien hoe zij de MoHanA gedragingen tot deel maken van hun dagelijks leven.  De MoHanA Challenge gaat vandaag, vrijdag 11 september, om 20:00 uur van start via de speciaal daarvoor gecreëerde Facebookpagina Mohana Suriname en via GOV.TV. Voor deze campagne is het speciale MoHanA-lied, een compositie van de bekende artiest en jeugdparlementariër Emanuel Sanvisi, uitgebracht

De achterliggende gedachte is simpel, zegt Orwine Derby van het ministerie van Volksgezondheid, die zich richt tot de jongeren. “COVID ís in Suriname en ook jij kunt het oplopen en anderen besmetten. Hoe zorg je dat jij jezelf en anderen beschermt?” Eenieder, vooral jongeren vanaf 14 jaar, kan meedoen aan de challenge door een video te maken van maximaal 60 seconden, waarin zij op creatieve manier laten zien hoe zij MoHanA tot een deel van hun leven maken en anderen bewust maken. De video’s mogen in elke taal die in Suriname gesproken wordt. Elke inzending moet gepost worden op facebook, instagram of Tiktok en moet voorzien zijn van de hashtag #MohanaSuriname. Alle participanten maken wekelijks kans om leuke prijsjes te winnen.

Het ministerie van Volksgezondheid zal de challenge actief promoten via een nieuwe instagram- en Facebookpagina, genaamd Mohana Suriname. De MoHanA Challenge duurt twee maanden en kan, afhankelijk van het verloop, verlengd worden.