Volksgezondheid en PAHO lanceren MoHaNa Challenge (1)

Volksgezondheid en PAHO lanceren MoHaNa Challenge (1)

11-09-2020

De MoHanA Challenge is ontstaan uit een samenwerking tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de Pan American Health Organization (PAHO), om de gemeenschap bewuster te maken van de stappen die een iedere kan nemen om het risico voor het oplopen van COVID-19 te verkleinen.

Middels het introduceren van een acronym MoHanA, hetgeen staat voor Mondkapje op, Handen reinigen en Afstand houden, wil het ministerie op een creatieve manier de 3 belangrijkste basismaatregelen aan de gemeenschap bijbrengen om elkaar te beschermen tegen besmetting met het COVID-19 virus. 

Het project is vandaag gelanceerd. Op de Facebookpagina van het ministerie van Volksgezondheid staat ook het speciale MoHanA-lied, een compositie van de bekende artiest en gewezen jeugdparlementariër Emanuel Sanvisi.

De achterliggende gedachte is simpel, zegt Orwine Derby van het ministerie van Volksgezondheid, die zich richt tot de jongeren. “COVID ís in Suriname en ook jij kunt het krijgen en anderen besmetten. Hoe zorg je dat jij jezelf en anderen beschermt?”. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen filmpjes, liedjes en videoclips van maximaal 60 seconden maken in welke taal zij willen. Hun producties kunnen ze posten op FaceBook en Instagram met de hashtag MoHanA Suriname (#MohanaSuriname).

Het ministerie van Volksgezondheid zal de challenge actief promoten via een nieuwe instagram/ en Facebook pagina genaamd MoHanA. De MoHanA Challenge duurt twee maanden en kan, afhankelijk van de verloop verlengd worden.

Note voor de redactie/nieuwsdienst:

Bel/app voor meer informatie met …..