SAB N.V. doet schenking aan ministerie van Volksgezondheid

SAB N.V. doet schenking aan ministerie van Volksgezondheid

06-04-2020

Het betreft een nieuw product dat het Surinaams bedrijf op de markt zal brengen. In deze gaat het om hand sanitizer, genaamd “Handpalm”. In het kader van het bestrijden en indammen van COVID-19, mocht minister Elias 1000 hand sanitizers in ontvangst nemen.
De directeur van SAB N.V. stelt dat zij als nationale producent ook een bijdrage wil leveren in de strijd tegen COVID-19. Dit was de drijfveer voor het ontwikkelen van een hand sanitizer die uit 70% alcohol bestaat. Tevens gaf hij aan dat de schenking slechts de eerste aanzet is en zij samen met andere bedrijven zullen nagaan hoe er ingespeeld kan worden op de behoefte aan hand sanitizers. Hij is van mening dat ook na de COVID-19 pandemie, hand sanitizers van cruciaal belang zullen blijven.
Minister Elias is SAB N.V. heel dankbaar voor de donatie. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, aldus de minister. De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf gericht op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19 pandemie overgaat tot het produceren van hand sanitizers.