Regering kondigt gefaseerde versoepeling van maatregelen aan

Regering kondigt gefaseerde versoepeling van maatregelen aan

09-05-2020

De totale lockdown op deze rivieren wordt echter omgezet in een partiële lockdown en zal van 06.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur ‘s morgens duren. Het staatshoofd benadrukt dat de grenzen gesloten blijven. Oversteken van en naar onze buurlanden is dus niet toegestaan. Ook zullen de controleposten in het land blijven bestaan ter controle op verplaatsingen tussen kustvlakte en overige districten. De partiële lockdown in de rest van Suriname wordt met ingang van zondag 10 mei aangepast en zal dan gelden van 11.00 uur in de avond tot 05.00 uur in de ochtend.
De publieke gezondheidsmaatregelen blijven onverminderd van kracht. Dat wil zeggen dat de hygiënemaatregelen blijven gelden: handen wassen, niezen of hoesten in de armholte, als ook 2 meter afstand houden van elkaar.
De samenscholing wordt verruimd tot een maximum van 50 personen, MITS de orde- en hygiënemaatregelen in acht worden genomen. De crèches blijven nog gesloten én de bussen mogen nog niet rijden.
Rekening houdende dat de gezondheidsvoorschriften strikt zullen worden nageleefd, zullen de opvangcentra voor junioren als ook die voor senioren burgers toegestaan worden om vanaf 17 mei wederom gelimiteerd familiebezoek te ontvangen.
Het Nationaal COVID-19 Management Team zal vanaf maandag 11 mei gesprekken voeren met organisaties om aan te geven aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om hun operaties weer te mogen opstarten. Het gaat hier onder andere om de horeca, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en de transportsector.
Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werkt op dit moment een plan uit om tenminste de examenklassen, op alle niveaus, vanaf 1 juni weer te starten.
De toespraak is te volgen via: https://wetransfer.com/downloads/f5d0a9019a053ce3bf0aa248c3f2841020200509213410/0a6a16