Operatie ‘Drin dresi wakti siki’ verloopt vlot

Operatie ‘Drin dresi wakti siki’ verloopt vlot

07-05-2020

In het westen zijn alle posten ingenomen en zijn er weinig problemen genoteerd. Behalve de vissers die toestemming willen om de rivier op te mogen, zonder een officieel verzoek te hebben gedaan bij het COVID-19 Managementteam.
In het midden-Surinamegebied is bij ondernemers veel vraag naar toestemming om zich te verplaatsen buiten hun grens. Babel legde uit dat er een segmentering is tussen het zuiden en het noorden. “Men mag zich niet verplaatsen binnen het gebied. Ondernemers die in deze gebieden opereren, moeten een verzoek voor toestemming om zich te verplaatsen tussen deze gebieden indienen bij het covid-19 managementteam. En indien men naar Paramaribo moet, kan daarvoor toestemming worden gevraagd bij de DC’s van het desbetreffend gebied die het COVID-19 Managementteam vertegenwoordigen. Men mag zich wel vanuit Paramaribo naar die gebieden verplaatsen.”
De oostgrens die vanwege eerdere onregelmatigheden voor een dreiging zorgde, heeft veel aandacht gevraagd. “Ook in dit gebied is er nu veel minder beweging.” Bij de controleposten worden nu temperatuurmetingen gedaan, ter ondersteuning van de gezondheidszorg om Suriname COVID-vrij te houden.