Medisch team heeft situatie onder controle

Medisch team heeft situatie onder controle

05-07-2020

Vice-president Ashwin Adhin zegt in een televisietoespraak op zondag 5 juli 2020 dat het medisch team echter aangeeft, de zaak onder controle te hebben. Op basis hiervan heeft de regering voldoende reden om de maatregelen verder aan te passen. “Dat wil overigens niet zeggen dat ons doel verandert. De focus blijft onverminderd het waarborgen van de algemene gezondheid,” geeft de vice-president aan.
“Het corona-virus is onder ons en zal er voor goed blijven. Hoe wij kiezen om hiermee te leven is een verantwoordelijkheid voor ieder van ons,” gaat de vice-president verder. Hij benadrukt nogmaals dat wij in Suriname in een transitiefase verkeren. In deze fase zullen er stapsgewijs aanpassingen worden toegestaan op basis van het vertrouwen in ieders eigen verantwoordelijkheid. VP Adhin: “Bij elke stap die wij maken, monitoren wij uiteraard wat de uitwerking is. Indien de situatie dat vereist, zullen wij aanpassingen terugdraaien.”
De eigen verantwoordelijkheid van eenieder zal nog steeds als belangrijkste factor gelden. Het nemen van eigen voorzorgsmaatregelen blijft van kracht. De vice-president roept onder meer op tot het voortdurend opbouwen van de weerstand door zo gezond mogelijk te eten, namelijk verse groente en fruit, en veel water te drinken. Hij drukt de samenleving op het hart om voor zichzelf en medeburgers te zorgen, de COVID-19 patiënten mee te nemen in onze gebeden en hen een spoedig herstel toe te wensen.