Ingebruikname verbrandingsoven te Langatabiki

Ingebruikname verbrandingsoven te Langatabiki

15-05-2020

Tijdens de opening zijn toespraken gehouden door de verschillende vertegenwoordigers. Hierbij werd het belang van het zorgvuldig en verantwoord omgaan met de verbrandingsoven (VBO) benadrukt, zodat dit project duurzaam voor Suriname mag zijn.
Meneer Guardiola benadrukt dat hij met dit project niet alleen het milieu schoon wil houden, maar ook recyclen. Dit zal zorgen dat het project een bijdragen levert aan de economische waarde van de verschillende woongebieden waarin ze zijn geplaatst. ‘’Ik ben blij met de ontwikkelingen in het dorp, het is goed voor de gemeenschap, goed voor de gezondheidszorg en ook goed voor de toeristen’’ zegt voorzitter Guardiola. Verder stuurde hij de groetten voor de Granman van het dorp, namens de President van Suriname, Desiré Delano Bouterse.
DC Malonti drukte de lokale bevolking op het hart om goed gebruik te maken van de verbrandingsoven, om zo allerlei ziektes die mogelijk met plastiek verbranding meekomen te voorkomen. Ook Kapitein Johannes is zeer dankbaar met dit gebeuren. Hij gaf in zijn speech aan dat het dorp meer ontwikkelingen nodig heeft, maar dankbaar is met elke stap in die richting, zeker ook met deze verbrandingsoven.
Tot slot werden certificaten uitgereikt aan de personen die belast zijn met het beheer en onderhoud van de verbrandingsoven. Het project “vuilverwerking middels verbrandingsovens” wordt over heel Suriname uitgevoerd.