Contract met repatrianten voor overheidsquarantaine

Contract met repatrianten voor overheidsquarantaine

30-03-2020

Volgens de vicepresident worden op dinsdag 31 maart 101 gestrande Surinaamse ingezeten vanuit Belem, Braziliƫ teruggehaald met een SLM vlucht. Deze vlucht zal volgens de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid worden afgehandeld. Het ligt ook in de bedoeling later deze week een tweede repatriatievlucht uit Miami, Verenigde Staten van Amerika, uit te voeren. In dit geval gaat het om 105 repatrianten. Ook deze repatriatievlucht zal net als de overige vluchten op directieve van het ministerie van Volksgezondheid worden uitgevoerd.
Voor wat betreft de repatriatie van ingezeten uit Nederland, laat vicepresident Adhin weten dat de overheid tegen het einde van deze week de nodige mededelingen zal doen, nadat de nodige zaken in orde zijn gemaakt. Alle repatrianten zullen in overheidsquarantaine worden geplaatst en daartoe zal met alle repatrianten een contract worden getekend.
Surinaamse ingezetenen die zich nog niet hebben geregistreerd en de nodige formulieren nog niet getekend of nog niet geretourneerd hebben naar de diplomatieke of consulaire missies van Suriname, worden opgeroepen dit alsnog te doen. Momenteel zitten 565 personen in thuisquarantaine en 4 in overheidsquarantaine. Verder zijn er 8 bevestigde gevallen van COVID-19.