Bij eventuele COVID-19 gerelateerde verschijnselen swab test afnemen

Bij eventuele COVID-19 gerelateerde verschijnselen swab test afnemen

18-12-2020

Het percentage positieve gevallen op het aantal testen is gestegen naar 13%, waar het 4 dagen terug nog <5% was. Hieruit blijkt dat mensen zich niet laten testen die mogelijk Covid-19 hebben.

We moeten echter alert blijven aangezien meer dan 99% van onze bevolking nog geen weerstand heeft tegen het corona virus. Met andere woorden: een grote uitbraak zoals die in Europa gaande is, kan Suriname overkomen als de bevolking de maatregelen niet meer naleeft. Hetgeen nu dreigt op te treden gezien de aantallen van de afgelopen dagen en het straatbeeld van de afgelopen weken.

Het Ministerie van Volksgezondheid benadrukt hierbij nogmaals dat COVID-19 nog steeds aanwezig is in Suriname en om een 2de golf te vermijden moeten wij ons houden aan de maatregelen en doorgaan met het afnemen van swab testen bij eventuele COVID-19 gerelateerde verschijnselen. Op deze manier kunnen we positieven snel isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Het Ministerie van Volksgezondheid attendeert u nogmaals om u aan de maatregelen te houden: Mondmasker dragen, Afstand houden van 1.5 meter en Handhygiëne in acht nemen.