Acht splinternieuwe ambulances overgedragen aan zorginstellingen

Acht splinternieuwe ambulances overgedragen aan zorginstellingen

04-09-2020

Het AZP en het RZW zijn elk voorzien van twee ambulances, terwijl de overige instellingen één voertuig gehad hebben. De verdeling en de selectie van de zorginstellingen die in aanmerking zijn gekomen voor een ambulance vond plaats door een team van deskundigen die gelet hebben op de volgende punten: de behoeften van de instellingen, de rol van de instellingen in de COVID-zorg en de actuele capaciteiten die de instellingen hebben. Hierdoor zijn niet alleen overheids-, maar ook particuliere ziekenhuizen van een ambulance voorzien. De ziekenwagens zijn goedgekeurd, verzekerd en daarnaast volledig voorzien van medisch apparatuur,

“De ambulances zullen gelijk ingezet worden, het moment ze van hier wegrijden,” zei RZW-directeur Jason van Genderen. Hij erkende dat het ministerie er hard aan werkt om de COVID-zorg in alle zorginstellingen te continueren. De directeur gaf bij de aanname van de sleutels van het voertuig aan heel blij te zijn met de geste. Hij sprak de hoop uit dat het ministerie in de toekomst ook kan inspelen op de andere behoeften.

Minister Ramadhin stelde dat er ook vijf ambulanceboten zijn aangekocht door de vorige regering, waarvan drie reeds in Suriname aanwezig zijn. Er zal samen met deskundigen nagegaan worden op welke wijze zij ingezet zullen worden.

Het geheel werd ceremonieel afgesloten met het overhandigen van de sleutels aan de desbetreffende vertegenwoordiger van iedere zorginstelling.