Regering leeft mee met getroffen families woningbranden

Regering leeft mee met getroffen families woningbranden

02-07-2019

Tijdens de persconferentie onder leiding van president Desiré Bouterse vroeg de regeringsleider 1minuut stilte om de tragische sterfgevallen te herdenken. Het staatshoofd toonde hiermee respect voor de kinderen die bij de branden het leven hebben gelaten. Kort na het bekend worden van de branden hebben onder meer de ministers Getrouw en Misiekaba persoonlijk hun medeleven getoond aan de nabestaanden. Ook parlementsvoorzitter Jennifer Simons toonde zich getroffen door dit tragisch voorval en begaf zich ook ter plekke.
In de middaguren begaven ook de ministers van Volksgezondheid, Antoine Elias en die van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal naar de nabestaanden.
De regering zal er alles aan doen om de families met het nodige bij te staan. Minister Misiekaba sprak van een zeer dramatische dag. Hij zal namens de regering de hulp aan deze families coördineren. De regering zal als onderdeel van de hulpverlening ervoor zorgen dat de nazorg genoeg aandacht krijgt.
Ook in De Nationale Assemblee hebben zowel de regering bij monde van regeringscoordinator in ‘s landsvergaderzaal Soewarto Moestadja als leden van het parlement stilgestaan bij deze tragedie.