Directeur Jessurun: “geen sprake van stiefmoederlijke behandeling BOG”

Directeur Jessurun: “geen sprake van stiefmoederlijke behandeling BOG”

27-09-2019

Jessurun, die zelf ook arts is, deelt mee dat het ministerie zich er wel van bewust is dat het BOG een directeur moet krijgen. Er is reeds een sollicitatie oproep geplaatst op 7 augustus 2019. Op deze vacature hebben vijf personen gereageerd. Inmiddels heeft het ministerie een selectieprocedure opgestart. Ook over het wensenpakket is door de leiding van het ministerie overleg geweest, maar enkele aangehaalde zaken moeten beter worden bekeken, stelt de directeur. Ze merkt op dat de overuurstaten normaal getekend en worden doorbetaald. Hierin wordt het personeel niet tekortgeschoten.
“Daarnaast ligt het in de bedoeling om het BOG te transformeren naar een Policy Making Institute, zodat het bureau wederom een eigen plek in de maatschappij kan innemen. De voorbereidingen hiertoe zijn al een maand gaande. Bij deze transformatie zal de vakbond een belangrijke rol vervullen, om zo te komen tot een goed instituut dat voor alle actoren werkbaar zal zijn. Ook een denktank wordt, na een poos onderhandeld te hebben, binnenkort geïnstalleerd”, stelt Jessurun. Ze voegt toe dat na de installatie officieel met de voorbereidingen zal worden aangevangen. De directeur zegt verder dat het belangrijk is om het huidige BOG-apparaat in een ander jasje te stoppen.
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft besloten om de bond te ontvangen op dinsdag 1 oktober, om na te gaan wat in de huidige situatie nog meer kan worden verbeterd. Waarnemend onderdirecteur Astracia Warner van het BOG is met buitenlands verlof, terwijl directeur Jessurun woensdag op dienstreis is vertrokken.