Anti-tabak bord onthuld in Nickerie

Anti-tabak bord onthuld in Nickerie

01-06-2019

De plechtigheid is onder andere bijgewoond door Edwin Noordzee, directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (R.G.D.), de waarnemend directeur van het M.M.C., Ruben Seedoc, Esha Marhe, vertegenwoordiger van de Pan American Health Organization (P.A.H.O.) en Jolanda Ho-A-Sjoe, vertegenwoordiger van de districtscommissaris (dc). De activiteit welke op 31 mei 2019 heeft plaatsgevonden, is ook bijgewoond door het verpleegkundig personeel van het M.M.C.

Dc-vertegenwoordiger Ho-A-Sjoe heeft tijdens haar toespraak ook aangegeven dat er met de onthulling van het bord ter in acht neming van de eigen gezondheid ook een zeker mate van preventie gepaard gaat. MMC waarnemend-directeur Seedoc, hoopt dat met de onthulling van het bord een stukje bewustwording zal worden gecreëerd voor de Nickeriaanse samenleving. “Als partner in de gezondheidszorg heb ik daarom positief gereageerd op het voorstel van het B.O.G. en ben bereid hen te alle tijden te ondersteunen”, aldus Seedoc.

Ook RGD-directeur Noordzee had een krachtige boodschap over te dragen. “Wij moeten niet moe worden de boodschap, dat roken slecht is voor onze gezondheid, te geven aan familie, vrienden, op de werkplek en op scholen om de bewustwording onder de mensen te vergroten. Hij gaf verder aan dat ook de gezondheid van de burgers voor de Surinaamse regering centraal staat, aangezien er in 2013 de Anti-Tabak wet is aangenomen, zoals voorgeschreven door de W.H.O./P.A.H.O