Onderdirecteur Ministerie van Volksgezondheid

Onderdirecteur Ministerie van Volksgezondheid

Hoe denkt de Onderdirecteur Robbert Mohammed over de visie en missie van het Ministerie van Volksgezondheid vanuit zijn functie?

Onderdirecteur Robbert Mohammed is van mening dat gezonde mensen gezond gehouden moeten worden en zij die eenmaal ziek zijn de beste toegang tot zorg krijgen.Voor hem is het belangrijk dat voor elke Surinamer waar ook van het land, de zorg bereikbaar en betaalbaar is en bovenal van uitnemende kwaliteit. Voor de onderdirecteur staat de visie met betrekking tot preventie hoog in het vaandel:'we willen de bevolking gezond houden , gezonde mensen moeten gezond blijven'.

 

Hoe geeft de onderdirecteur gezien zijn functie hier invulling aan?

Robbert Mohammed: 'We zijn bezig met gezondheidseducatie en gezondheidsvoorlichting. Het aantal Public Health artsen wordt opgeschroefd en aan alle instellingen adviseren wij: prioriteit is geld stoppen in preventie. Momenteel besteden we heel veel geld aan het behandelen van patiënten met name in de curatieve sfeer. Er wordt weinig geld gestopt in de preventieve sfeer. Daarom probeert het ministerie te bemiddelen en ervoor zorg te dragen dat er meer geld gestopt wordt in gezondheidseducatie- en voorlichting,  gezondheidsopvoeding en health promotion.