Nog geen akkoord bereikt tussen Survam en Particuliere Laboratoria

Nog geen akkoord bereikt tussen Survam en Particuliere Laboratoria

03-11-2020

Minister Amar Ramadhin deed een beroep om uitputtend te onderhandelen en heeft ook concrete oplossingsvoorstellen gedaan richting beide partijen. Ondanks de inzet is er helaas nog geen akkoord bereikt. Als gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen zijn de consequenties voor de verzekerden bij particuliere verzekeraars van de SURVAM niet uitgesloten. De particuliere laboratoria accepteren de lab formulieren van SURVAM voorlopig niet meer en wordt overgegaan tot contante betalingen.

Het ministerie zet zich nog steeds in om een spoedige oplossing te helpen vinden voor dit vraagstuk. Het ministerie roept zowel artsen en specialisten op om rekening te houden met bovengenoemde ontwikkeling en vraagt medewerking om hoognodig (cito) laboratoriumonderzoekingen aan te vragen, aangezien de cliƫnten nu contant zullen moeten betalen.

Minister Ramadhin betreurt de gang van zaken en blijft benadrukken dat er gauw een oplossing gezocht zal worden en vraagt de patiƫnten hiermee rekening te houden.