Huidige wetgeving aanpassen voor traditionele medische industrie

Huidige wetgeving aanpassen voor traditionele medische industrie

03-02-2020

Volgens de vice-president is Surinames Traditionele Medische Systemen beleid gericht op het in overeenstemming brengen daarvan met de 2014-2023 Traditionele Medische Systemen Strategie van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) dat door 192 lidlanden voor uitvoering goedgekeurd is.
“Moderne systemen van de geneeskunde hebben sterke en doeltreffende diagnostische hulpmiddelen, waarmee we ziekten kunnen screenen en vroegtijdig kunnen detecteren. Het gebruik van technologie in de gezondheidszorg heeft de potentie om belemmeringen voor de toegang tot zorg te verminderen en ons inzicht in ziektepatronen ter verbetering daarvan te bewerkstelligen”, aldus de vice-president. Hij zegt dat de WHO-strategie methoden bevat voor het benutten van de potentiële bijdrage van traditionele en complementaire geneeskunde aan gezondheid, wellness en persoon-gecentreerde gezondheidszorg.
Vice-president Adhin: “Wat wij in Suriname aan het doen zijn, is het combineren van het beste uit het westen met het beste uit het oosten en vervolgens met het beste uit Suriname – dus ons beleid is de synthese van alleen het beste uit de wereld.”