BOG introduceert COVID-19 ‘drive- en walk through’ testlocaties

BOG introduceert COVID-19 ‘drive- en walk through’ testlocaties

19-06-2020

Het korte onderzoek bij de screening zal in een ‘drive’ en ‘walk-through’ testlocatie plaatsvinden op de volgende dagen in de volgende buurten:
Datum
Omgeving
dinsdag 23 juni
Lelydorp, Kwarasan en Rijsdijk
woensdag 24 juni
Paramaribo Noord vanaf de Gongrijpstraat, Prinsessestraat en Tourtonnelaan tot en met delen uit Maretraite en Rainville


donderdag 25 juni
Gebieden in Paramaribo Zuid, waaronder Ephraimzegen, Menckendam en Tammenga

De exacte locatie waar de testpunten zullen zijn, wordt nader bekend gemaakt via de mediakanalen en online op de website www.covid-19.sr
Eenieder die last heeft van koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven of andere plotselinge ziekteverschijnselen kan zich laten testen. Ook mensen met lichte verschijnselen.
Omdat de persoonsgegevens zullen worden geregistreerd is het belangrijk dat eenieder zich aanmeldt met een ID-kaart of rijbewijs. Het resultaat van de test die zal worden afgenomen, zal binnen 48 uur worden doorgebeld met de desbetreffende persoon.
De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. Hierdoor kunnen familieleden en andere personen in de directe omgeving van de positief geteste persoon beschermd worden. De zorg van de positief geteste persoon kan dan in een vroege fase van de besmetting opgestart worden. De kans op herstel voor zo een patiënt is groter.