Beleefdheidsbezoek Chinese ambassadeur aan minister Ramadhin

Beleefdheidsbezoek Chinese ambassadeur aan minister Ramadhin

29-07-2020

Op donderdag 23 juli deed de Chinese ambassade wederom een donatie van 23 beademingsapparaten. Voor de volksgezondheid minister is deze geste een welkome ondersteuning, omdat de opnamecapaciteit nu al tegen het maximale begint aan te lopen. Ook deed de Chinese ambassadeur volgens de minister het verzoek dat de regering het voorstel bekijkt waarin China voor de bestrijding van het Covid 19 virus, ondersteuning van artsen toezegt die werken volgens de traditionele geneeswijzen.
De Chinese overheid doet via ambassadeur Liu Quan het verzoek dat de Surinaamse regering de mogelijkheid bekijkt dat er een testbeleid ontwikkeld wordt voor personen die willen afreizen naar China. Minister Ramadhin heeft daarbij aangegeven dat het covid managementteam ook bezig is een testbeleid voor te bereiden en dat de ambassadeur daarvan op de hoogte zal worden gesteld. Ook de samenwerking tussen China en Suriname is besproken voor wat betreft het ondersteunen van elkaars infrastructuur op het gebied van gezondheidszorg.
China heeft volgens de minister financiële middelen vrijgemaakt ter bestrijding van het Covid 19 virus. Over deze middelen kan Suriname beschikken middels goede project proposals. “De strijd tegen dit virus kost enorm veel geld en vormt een druk op onze financiële huishouding. Alles wat we van buiten kunnen halen met goede projecten, moeten we zeker aangrijpen”, aldus minister Ramadhin.